В следващите няколко месеца, ще се появят максимално много статии за тенденциите в дизайна на банята и за тази година. Ние няма да изпреварваме събитията, просто ще отбележим някои промени в сравнение с водещите тенденции през изминалите години.

 

Черното измества сивото. Сивото като цвят за облицовки, настилки и водещ като цяло в интериора на банята започва да се измества от по-смели, дълбоки, тъмни и поглъщащи цветове, като черното е водещото в тази посока.

 

Технологичната еволюция продължава с пълна сила. Преди години всички започна с фотоклетки, с японски тоалетни чинии в комбинация с биде, после минахме през тоалетни чинии без ръб, вани с музикално оформление и т.н. Нещата в тази посока продължават да се развиват и ни очакват настройки за душ изцяло автоматизирани, гласова активация на светлината в банята, смарт огледала като от sci-fi филмите. Модерната баня се превръща в технологично спа пространство при това с възможност за персонализиране на процедурите.

 

Смесители пак стават месингови и златни. Това отново е тенденция с поглед към миналото. Не е случайно, защото предишния век, преди самата манифактура да започне производството, смесителите са се правели от занаятчии, които са създавали буквално произведения на изкуството. Сатинираните, матираните и изработените на ръка смесители в златни цветове внасят един топъл блясък в банята.

 

Изглежда че дизайнерите никак не са доволни от квадратните модели плочки за баня, макар те да са най-масови. В този смисъл появата на нови композиции от нетрадиционни форми не бива да изненадва собствениците.

 

Други очаквани насоки са свързани с увеличаване на складовото пространство в банята и дървените акценти внесени с мебелите за баня. Като цяло банята става по-голяма, за да може да приеме тези Спа елементи в интериора си, това води до по-големи и дълбоки вани, отворени душ пространства, и смели решения с още по-смели цветове като облицовки или декоративни елементи.

 

Промяната в банята може да дойде и във вашия дом, стига да изберете качеството и да знаете какво искате да постигнете.

 

Запишете се за нашия
Бюлетин