Ремонтът на апартаменти в нова сграда е значително различен от декорацията на жилищни помещения в къщи от стара сграда. При извършване на работа трябва да се вземат предвид

фактори, които не са важни в сгради, които отдавна са пуснати в експлоатация. За да не харчите пари напразно, да не започвате ремонт отново, важно е да се обърнете към професионалисти, които знаят всички нюанси и имат успешен опит в работата с нови домове.

Закупуването на апартамент в нова сграда е идеална възможност да оборудвате пространството „от нулата“, да се почувствате като истински творец и да превърнете празна скучна „бетонна кутия“ в произведение на изкуството. Голям брой нови жилищни сгради се пускат в експлоатация в София всяка година и търсенето за закупуване на апартаменти в тях е доста високо. Предимствата на новите сгради пред старите недвижими имоти са очевидни - подобрено планиране, нови комуникации и използване на съвременни технологии в развитието, така че повечето собственици на нови жилища са склонни да направят компетентен ремонт в него и да се преместят възможно най-скоро.

Ем Строй Ремонти ви предлага услуги за пълен набор от ремонтни дейности в нова сграда от начало до край на изгодна цена. 

Приемаме проекти с различни нива на сложност - от малки бюджетни корекции до съществуващи грешки до интегрирано изпълнение на сложни дизайнерски решения. Създаването на атмосфера на комфорт в апартамент зависи от качествения ремонт на апартамент в нови сгради, така че довършителните работи и създаването на стилен, функционален дизайн трябва да се доверяват само на професионалисти, които вършат работата с любов и горящи очи. Само в този случай ще бъде възможно да се даде на пространството много специален звук.

 

Идеи за ремонт на апартамент в нова сграда

Когато планирате ремонт на апартаменти в нови сгради, е важно да използвате съвременни технологии и лайфхакове, които ще ви позволят рационално да използвате пространството и да получите максимален комфорт на живот. Ако по-рано новите къщи се отличаваха с голяма площ, днес основната част са скромни по размер апартаменти, така че е важно да се изработи функционалността на всяка стая предварително.

Сред препоръките на дизайнерите си струва да се отбележат прибиращите се интериорни елементи. Това може да бъде рафт, разположен под перваза на прозореца, или малка маса за хранене, която е лесно да се скрие под работната повърхност.

Интересни идеи са свързани с използването на системи за подово отопление. Подложките се полагат не само на пода, но и на стената. Това елиминира нуждата от отопляема релса за кърпи. и кърпите винаги ще бъдат сухи и леко затоплени.

Особености при ремонт на апартаменти нова сграда

Безспорен плюс, който отличава ремонта на апартаменти в нова сграда до ключ, е възможността за реализиране на всякакви идеи и дизайнерски решения. Тук все още няма дори грубо покритие и прегради, така че можете да направите всичко в съответствие с вашите предпочитания.

Сред минусите е вероятността от свиване. Многоетажните сгради имат доста голямо тегло, така че първият път след строителството могат да настъпят незначителни промени в геометрията на помещенията. Ако не се спазват основните правила, финото покритие ще бъде развалено и ремонтът на апартаменти в нови сгради, чиято цена е осезаема, ще трябва да се извърши отново.

Степента на свиване зависи от характеристиките на самата конструкция. Модерните къщи са:

  • монолитни;
  • тухлени;
  • панелни.

Монолитните сгради са най-леки, бързо и малко се свиват, панелните имат средно тегло, а тухлените са най-тежки.

Допълнителни рискове създават масивните ремонти на съседите. Изграждането на нови прегради увеличава натоварването на подовете, а непрекъснатата работа на ударната бормашина от различни точки води до сериозни вибрации.

Съвременните "плаващи" технологии позволяват минимизиране на рисковете, започване на ремонт на апартаменти в нова сграда в София още през първия месец след пускането на къщата в експлоатация. Занаятчиите използват армировка, амортисьорни ленти, правят разширителни фуги, което намалява вероятността от пукнатини и запазва красотата на покритието.

Избор на изпълнител за ремонт на апартаменти в нова сграда

 

При избора на изпълнител повечето клиенти се интересуват колко струва ремонтът на апартамент в нова сграда. За да получите компетентен отговор, е важно да разберете, че ценообразуването се влияе от редица критерии, включително:

  • вид ремонт - стандартен, европейски ремонт, ексклузивен - по уникални технологии, скъпи материали;
  • желанията на клиента - изискват се индивидуални разработки, специален подход за работа;
  • разходи за материали - тук цената не винаги означава високо качество, нашата компания извършва ремонт на апартаменти в нова сграда, чиито цени са достъпни за повечето клиенти, дава гаранция до 5 години? за извършената работа;
  • необходимостта от преустройство - дори в помещения без вътрешни прегради може да се наложи координация за прехвърляне на стени.

За да изчислите колко струва ремонтът на апартамент в нова сграда цена на метър, можете да използвате калкулатора, който се намира на уебсайта. 

Когато планирате бюджет, е важно да вземете предвид основните етапи на ремонт на апартамент в нова сграда. Комплексът от работи включва разработване на дизайнерски проект, грубо, фино довършване. На етапа на планиране се съгласуват всички подробности за сътрудничеството, избират се материали и технологии, които ще се използват, и се одобрява оценката.

Като част от грубия завършек са положени всички инженерни комуникации, стените са измазани, направена е замазка и са монтирани необходимите прегради. При извършване на фино покритие се монтират контакти, ключове, полагат се декоративни материали, монтира се водопровод.

При поръчка на цялата гама от работи от Ем Строй Ремонти ще получите висококачествени професионални ремонти на достъпна цена.

Какво да имате в предвид, когато планирате ремонт на апартамент

 

Често апартаментите в нови сгради се отдават под наем без подходяща вътрешна декорация. Извършването на ремонт в ново жилище има свои собствени клопки и характеристики, които трябва да се вземат предвид, за да се осигури висококачествена работа и да се премахне необходимостта от ревизия след няколко години:

  1. Свиване у дома. В рамките на 2-3 години след пускането в експлоатация неизбежно настъпва свиване на къщата, тоест намаляване на обема на конструкцията. Ако по време на ремонта и довършителните работи са използвани некачествени материали и екипът, който извършва работата, е допуснал технически грешки, цялата конструкция може да бъде значително деформирана и пукнатините по стените и тавана са неизбежни.
  2. Съседски ремонт.Извършването на ремонтни работи в съседни апартаменти може да създаде вибрации, които ще се отразят негативно на вашия ремонт.
  3. Качеството на материалите. Използването на нискокачествени прозорци, тръби и радиатори ще се отрази негативно на комфорта на престоя ви в апартамента - прозорците могат да издухат през студения сезон, нискокачествените тръби могат да се пробият, а радиаторите могат да произвеждат недостатъчна топлина.

За да избегнете подобни проблеми, е необходимо да поверите ремонтите само на опитни висококвалифицирани специалисти, които използват висококачествени материали за работа. Майсторите на техния занаят знаят как да защитят стените от негативните ефекти на свиването на къщата, да извършат надеждна звукоизолация, да положат правилно електрически и водопроводни кабели и какви мерки да предприемат, за да поддържат качеството на ремонта за дълго време.

 

Запишете се за нашия
Бюлетин