Кухненските мивки на пръв поглед са най-простата и непретенциозна мебел. Леснотата на използване и функционалност, размерът на заеманото пространство и хармоничният дизайн на стаята ще зависят от това колко правилно е инсталирана опцията. Освен това това устройство трябва да е устойчиво на действието на перилни препарати, включително агресивни, рязък спад на температурата, механични повреди и стрес.

Купете мивка за кухнята

Правоъгълните са сред най-популярните. Те се вписват добре в повечето модерни кухненски дизайни, тъй като продължават правите линии на плота. Те се различават по просторност.

Кръгла мивка за кухнята, подобно на овална, побира много повече съдове, въпреки че изглежда няколко пъти по-малка. Без ъгли, където могат да се натрупат мръсотия и мазнини, почистването е много лесно.

Триъгълните са най-търсени в малките кухни. Поставя се в ъгли, където пространството се използва най-малко. В този случай се появява допълнително пространство. Ъгловата мивка за кухнята ще бъде идеална, ако искате да увеличите използваемото пространство на кухнята. Освен това, по отношение на лекотата на използване, тя не се различава много от правоъгълната.

Размерът се избира предварително. За да направите това, първоначално в кухнята е избрано място за мивката, определено с размери предварително измерени. Ако е закупена, за да замени старата, те измерват размера на пространството, което мивката е заемала и след това го придобиват.

Независимо от формата, дълбочината на мивката трябва да бъде от 15 до 20 см. Ако е по-плитка, тогава се напръсква вода, ако е по-дълбока, трябва да се наведете, за да стигнете до дъното.

Материали за кухненска мивка

  • Кухненска мивка от неръждаема стомана

Това е най-достъпният и популярен тип. Отличава се с дълъг експлоатационен живот, разнообразие от моделна гама и лесна инсталация. Не е много взискателна в грижите, може да се почиства и обработва с различни почистващи препарати. Тъй като е доста лека, тя не създава допълнителен натиск върху основата.

В България мивките за кухня от неръждаема стомана често се фалшифицират. За да се осигури стабилност, хромът и никелът се добавят към материала по време на производството, така че те не трябва да се привличат от магнит и е добре устойчива на влага. Те се фалшифицират с черни стомани, които са покрити със защитни елементи с помощта на поцинковане. Хромирана кухненска мивка, външно не се различава от мивка от неръждаема стомана, но служи много по-малко и се привлича от магнит.

  • Емайлирани мивки

Изработени са от черна стомана с последващо покритие на повърхността с емайлирана боя. Те са много нестабилни към механични повреди. Когато приборите се ударят и изпуснат, боята лесно се надрасква, оставяйки метала незащитен.

  • Композитни и каменни мивки

Кухненски мивки от изкуствен и естествен камък, керамиката се отличава с оригиналния си дизайн и висока цена. По принцип те се инсталират в домовете на хора с добри доходи, тъй като те изискват внимателно отношение и професионални грижи. В сравнение с предишните модели, те изглеждат много по-красиви и се вписват перфектно в дизайнерския интериор.

Вдлъбната мивка за кухнята е монтирана като капак. Те се вкарват в слота и се държат по краищата му. За добра хидроизолация е най-добре да ги третирате с уплътнители по контура на закрепване. Също така трябва да се има предвид, че ръбовете стърчат над плота и са ясно видими.

Интегрирани, ръбовете на мивката са разположени под плота. Това е удобно, ако е направено от камък или пластмаса. Когато го инсталирате, връзката между боратите и плота на шкафа трябва да бъде добре изолирана. Желателно е всички етапи на работа да се извършват от професионалисти.

Друга възможност е вградената мивка за кухнята ; струва си да я купите, ако плотът е дълъг и има красив дизайн. Името си получи поради факта, че са монтирани в отвор, изрязан специално за тях на нивото с плота на масата.

Къде да поръчате мивка за кухнята на достъпна цена?

Качествени мивки за кухнята в онлайн магазина “Za-bania.com”. Тук можете не само да закупите стоки на достъпна цена, но и да получите съвет от специалисти, които работят в този сегмент повече от три години. Всички продукти от нашите каталози могат да бъдат прегледани онлайн в нашия сайт.

Ако имате нужда от надеждна кухненска мивка, най-добре е да я закупите от нас. Ние гарантираме високо качество на нашите продукти и навременна доставка.

 

Мивки за кухня

Категории

Производители

Запишете се за нашия
Бюлетин