Необходимостта от закупуване на душ глава възниква в две основни ситуации - когато старият душ не работи, или когато се купи нов смесител, но душ-главата, която се доставя с него, не ви подхожда. В новата ни статия ще разберем какви видове душове има, как да ги изберем правилно и как да се грижим за тях.

ДУШ ГЛАВА, КОМПЛЕКТ, СТОЙКА, СИСТЕМА: ОСНОВНИТЕ РАЗЛИКИ
Всички знаем от детството, че за да вземете душ във ваната, се нуждаете от душ глава, която се свързва със смесителя. Сега има два вида такива смесители - с чучур (възможност за изливане на вода във ваната) и без чучур. Първият тип има превключвател (дивертор), с който се променя режимът на водоснабдяване. Вторият сорт само смесва топла и студена вода и я поставя под душа.

От съвременния асортимент на аксесоари за душ можете да изберете разнообразие от аксесоари за душ: душ кабина, комплект за душ, решетка за душ, душ система. Нека да поговорим за тях по-подробно по-долу.

Душ слушалка е прост инструмент, който се свързва към смеситела с маркуч. Поливките са направени от пластмаса, метал или комбинация от материали. Основният метод за закрепване при изпълнение на основната му функция е държач за стена. Докато е на съхранение, може да се постави върху държач на смеситела, ако има такъв. Поливката има от един до пет режима на водоснабдяване. Превключването им в зависимост от модела се осъществява по различни начини - въртящ се или бутон. Цветовите решения са много разнообразни.
Комплектът за душ включва, в допълнение към душ слушалката, тръбно окачване с държач, който може да се движи нагоре и надолу, за да изберете удобна позиция. По желание окачването може да побере сапунерка и рафт. Устройството е прикрепено към стената с винтове. Основният материал за производството на пръта е сплав от метали. Традиционният цвят е хром. Но можете да намерите и бели или черни от някои производители.
Душ колоната има допълнителна L-образна дюза в горната част, върху която е прикрепена дъждовна глава, чийто диаметър надвишава конвенционалния ръчен душ и може да бъде от 15 до 45 см. Горният душ се предлага в квадратни, правоъгълни, кръгли или овални форми. Основната цел на такава пита е да доставя вода с имитация на тропически дъжд. Рядко някои производители добавят други режими към тропическите пити.
Душ системата включва, две душ глави (ръчна и горна), смесител за подаване и превключване на режимите на водоснабдяване.

Смесителът за душ системата може да бъде:
Само душ (без чучур).
За душ и вана (с чучур).
Термостатен (с настройка на температурата на водата).
Двоен или единичен лост.
МОНТИРАНЕ НА ДУШ КАБИНА В БАНЯТА
Вашата баня е подходяща за инсталиране на душ и душ комплект в почти всички случаи. Достатъчно е в нея да са монтирани вана (или душ кабина с поднос) и смесител. Разбира се, душ кабината няма да работи без смесител. Във всички останали случаи е възможна инсталация.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДУШ КОМПЛЕКТИ
Диаметър: Полива с минимален диаметър, например 5 см, няма да функционира. По-добре е да изберете модели от 8 см и повече.
Режими: ако искате да стоите под поток от вода под високо налягане или обратно под дифузен поток, напомнящ на лек летен дъжд, тогава трябва да закупите душ пита с няколко режима.
По-добре е да изберете маркуча за свързване на душ питата към смесителя с метална оплетка и защита срещу усукване.
Когато избирате държач за душ пита, обърнете внимание на възможността за промяна на ъгъла на наклон, това ще направи използването на устройството по-удобно.
Закрепването на лентата за слушалки или отделен държач трябва да е надеждно; трябва да се избягват продукти с прикачен елемент за вендузи и др.
За по-голямо удобство можете да закупите барче със сапунерка и рафт, който вече е на него. Това ще ви позволи да имате под ръка всичко необходимо за душ.

ПОДДРЪЖКА НА ДУШ ОБОРУДВАНЕ
Основният враг на всички водопроводни инсталации е твърдата вода. Деактивира душ главите, смесителите и оставя неприятни варовикови отлагания върху мивки, тоалетни и вани. Ако знаете, че имате лоша вода, тогава трябва да предприемате редовни превантивни мерки, така че ВиК оборудването винаги да остане в изправност и да запази красив външен вид. В случай на душ глави, може да ви помогне следното:

Самопочистващи се дюзи - когато само едно леко докосване на пръста ви е достатъчно, за да почистите дюзата от натрупаната вар.
Почиствайте повърхностите с меки препарати като сапун след всяка употреба и след това избършете на сухо с мека кърпа.
Периодично накисвайте душ питата в разтвора за препарат за няколко минути, за да се разтвори натрупаната вар.
Използване на средство против варовик, което се нанася директно върху работната част на лейката за разтваряне на отлаганията.
С изключение на почистването с абразивни агенти, те ще повредят покритието и ще направят продукта не само непривлекателен, но и склонен към ръжда и корозия.

Запишете се за нашия
Бюлетин