Отличителна черта на стоманените вани е ниското им тегло. Такава лека конструкция не може да бъде поставена никъде, освен когато е инсталирана в специално подготвена ниша. В случай на поставяне на ваната на крачета, е необходимо да я фиксирате от три страни, а именно

към стените. В тази статия ще разгледаме основните етапи на такава инсталация. Първата стъпка е да направите интелигентна покупка.

 

КАК ДА ЗАКУПИТЕ ПРАВИЛНО СТОМАНЕНА ВАНА

  • Размер: дължината на банята трябва да съответства на разстоянието от едната крайна стена до другата - плюс или минус 1-2 см.
  • Поддържа: Най-добрите стоманени вани със сигурност се предлагат с регулируеми крачета за монтаж. Съветваме ви да изберете тези, които имат самозалепващи се подложки, така че емайлът да не се повреди при затягане на болтовете.
  • Крепежни елементи: късите сдвоени монтажни опори се считат за по-удобни за монтаж, с които е удобно да се работи с помощта на дълги болтове.

 

ЕТАПИ НА ИНСТАЛИРАНЕ НА ВАНА С КРАЧЕТА

  • Подготовка: инсталирането на стоманена вана започва с монтирането на тръби към ваната и смесителя, изравняване на стените, обработката им с влагоустойчив агент и покриване на пода.
  • Монтаж на опори: извършва се върху вана, обърната с главата надолу. Преди това се препоръчва да поставите мек материал под нея. Опорите се прилагат към точките, отбелязани отдолу - първата е инсталирана близо до изхода, втората е много близо до противоположния ръб. Не забравяйте, че самозалепващите се опори са прикрепени към повърхност без мазнини. Регулиращите щифтове трябва да се поставят докрай в пластмасовия връх и да се закрепят с гайки.
  • Монтаж: необходимо е да вкарате ваната в помещението странично в изправено положение. След монтажа на пода, позицията му трябва да бъде подравнена по ниво и височина. Между страничните релси и стената трябва да се забият тесни клинове. Ваната трябва да е на нивото на трите канала на опората.
  • Фиксация: необходимо е да залепите краищата на ваната с маскираща лента и след това да запълните празнините между тях и стените със силикон. След втвърдяване на силикона клиновете се отстраняват, излишъкът й се отрязва и скоч лентата се отстранява. След това е необходимо леко да разхлабите регулиращите щифтове.
  • Довършителни работи: при декорирането на стени керамичните плочки трябва да се поставят близо до ваната, като предварително са защитили повърхността от повреда.

 

Запишете се за нашия
Бюлетин