Вентилатори за баня

Банята като помещение с постоянно високо ниво на влажност изисква внимателен подход към избора на вентилационно оборудване. Домакински уред - вентилатор - ще ви помогне незабавно да елиминирате парата, да освежите въздуха и да премахнете появата на опасни плесенясали отлагания по стените . Вече са планирани канали за естествена вентилация в жилищната сграда. Остава само да закупите вентилатор за банята и да го свържете към системата.

Как да изчислим мощността?

Изборът на подходящия модел вентилатор за вашия дом не е толкова труден. Основното е, че има достатъчна мощност и ниско ниво на шум. Според установените правила въздухът в санитарната стая трябва да се обновява 6-8 пъти на час. Ако площта на банята е 6 m², тогава капацитетът от 100 m³ / час ще бъде повече от достатъчен. Моделът на изпускателен вентилатор за баня с капацитет 150 m³ / час е подходящ за комбинирана баня с площ около 20 m².

 

Какви други параметри да се вземат предвид?

Диаметър на отдушника . Фокусирайте се върху диаметъра на вентилационния канал в апартамента. Диаметърът на устройствата може да бъде кратен на 20. Допустимо е да се вземе по-малък размер, да се използва гофриране по време на монтажа и да се запълнят кухините с полиуретанова пяна.

Ниво на шума . Ако не надвишава 35 dB, тогава устройството не създава дискомфорт за слуха, дори през нощта.

Ниво на защита от влага . Електрическите уреди за монтаж в банята трябва да имат клас на защита от влага IP34 или по-висок. Параметърът е посочен в техническите спецификации.

Характеристики на инсталацията . Най-простият тип инсталация е стенна. Компактното устройство с изчистен преден панел и решетка е практически невидим на фона на стената. Има и други опции за монтаж – за таван, вдлъбнати.

Наличие на сензори, таймер и други опции . По този начин контролерът на скоростта ви позволява да ускорите процеса на вентилация след вземане на душ. Сензорът за движение автоматично включва двигателя след посещение в банята. Сензорът за влажност следи зададените граници, включва устройството, ако нивото на влажност надвишава нормата. Възвратният клапан предотвратява връщането на използвания въздух от системата в помещението. Някои модели са оборудвани с дистанционно управление. Сменяемите панели се предлагат в един или повече цветове.

Можете да си закупите вентилатор за баня, избирайки измежду голям брой оферти, на нашия сайт “Za-bania.com”. Предлагаме изключително ниски цени, организираме доставка до регионите.

Вентилатори за баня

Продукти

Be the first to review product
Цена: 240,00 лв
Be the first to review product
Цена: 240,00 лв
Be the first to review product
Цена: 78,00 лв
Be the first to review product
Цена: 72,00 лв
Be the first to review product
Цена: 114,00 лв
Be the first to review product
Цена: 120,00 лв
Be the first to review product
Цена: 270,00 лв

Категории

Производители

Запишете се за нашия
Бюлетин