Не е трудно да се закупи помпено оборудване в България сега, тъй като на пазара се представят голям брой различни модификации на тези механизми от местни и световни производители. Благодарение на високата си ефективност и лекота на работа, те направиха възможно опростяването на голям брой трудоемки и рутинни процеси, за да направи много от предимствата на цивилизацията не лукс, а ежедневие.

Помпата е хидравлична машина, способна да преобразува механичната енергия на моторното задвижване в кинетична енергия на движение на течността. Тя може не само да премества течни вещества, но и да ги издига до определена височина поради генерираното налягане. В зависимост от вида на транспортираните вещества е възможно да се поръчат видове помпено оборудване с различни модификации. Това е свързано с вида работа, която извършват. 

Те се използват и в такива устройства като водоснабдителни станции, моторни помпи, канализационни станции. Всички тези устройства използват водни помпи, които могат да изпомпват чиста вода или вода с определено количество замърсители.

Защо си струва да купувате различни видове помпено оборудване

Циркулационни помпи са инсталирани в отоплителни системи. Те задействат охлаждащата течност, в резултат на което стаята се загрява равномерно и няколко пъти по-бързо, отколкото при естествена циркулация. Способни да издържат на високи температури, но изискват чиста вода в системата.

Вибрацията, повърхността и сондажът са предназначени за системи за водоснабдяване и напояване. Те имат разлики в дизайна и метода на монтаж, които могат да бъдат намерени в съответните раздели по-подробно. Те са в състояние да работят само с чиста вода без замърсяване и висока минерализация.

Дренажни, канализационни, полупотопяеми помпени съоръжения са предназначени за работа с вода, в която има голямо количество замърсяване. Устройствата могат да боравят с вискозни течности. В зависимост от техническите характеристики те могат да източат наводнената изба или да почистят помийната яма. Различните устройства имат различни минимални нива на овлажняване, които трябва да се вземат предвид при покупката.

Комплект водни помпи за фонтани за декориране на градини. Те са предназначени само за създаване на водопади и фонтани.

Помпата за басейна е предназначена за почистване и циркулация на вода в резервоара. Нейната задача е да пренесе течността през системата за филтриране с последващо връщане в контейнера.

На какво да се фокусирам при избора на помпа?

По-горе беше казано какви типове са предназначени за какви цели. Това е решаваща характеристика, тъй като механизмът е създаден, като се отчита работата в определени условия. Дори при цялото желание е невъзможно да се постави помпа от помпа в кладенеца, тъй като тя има различни размери и охладителна система.

Вторият индикатор при поръчка на водна помпа е мощност. Той определя ефективността на използването на механизма. Не винаги е изгодно да поръчате високопроизводително устройство за извършване на малко количество работа, където устройство с ниска мощност ще се покаже перфектно. В допълнение, то ще прекалява с електрическа енергия.

Третият показател е ефективността на работата. Всеки производител използва собствени дизайни и технологии, така че за една и съща консумация на енергия, различните устройства имат различна ефективност и експлоатационен живот.

Къде да купя водна помпа в България?

Сайтът за помпено оборудване „Za-bania.com” предлага на своите клиенти качествени стоки на достъпна цена в цяла България. Всички представени в нашия каталог мостри потвърдиха високото си качество и надеждност. В допълнение, ние доставяме нашите продукти във всички региони на България възможно най-скоро. Обадете ни се и нашите мениджъри ще отговорят на всички ваши въпроси, ще изберат необходимите модели помпи, ще ви кажат коя от опциите ще бъде оптимална.

 

Резултати 1 - 5 от 5

Помпи и хидрофори

Продукти

Be the first to review product
Цена: 186,00 лв
Be the first to review product
Цена: 264,00 лв
Be the first to review product
Цена: 216,00 лв
Be the first to review product
Цена: 288,00 лв
Be the first to review product
Цена: 165,00 лв

Категории

Производители

Запишете се за нашия
Бюлетин