Системите за пречистване и филтриране на водата са важно условие за съществуването на съвременния човек, тъй като качеството на питейната вода се влошава с всяка година. Не бива да разчитате на остаряла водоснабдителна система за градове в България - по-голямата част от нейното оборудване е остаряла и е предназначена за вода от 1 и 2 клас замърсяване (чиста и относително чиста). Това означава, че съвременните водоприемни станции не могат ефективно да пречистват водата от реки и водоеми, чийто клас сега е 3 или дори 4.

За да разрешите този проблем, можете да закупите система за пречистване на водата. Изгнилите тръбопроводи също се принуждават да закупят такова устройство, благодарение на което във филтъра могат да се хванат ръжда, пясък и други замърсители. В зависимост от личните предпочитания и качеството на подаваната в крана вода, консумираното количество на ден, има различни видове устройства, които изпълняват определени функции за филтриране.

Система за пречистване на вода за дома: видове и особености на приложение

В България най-често срещаните:

  • кана за филтриране;
  • системи за обратна осмоза;
  • поточни филтри;
  • филтри за механично почистване;
  • мащабни филтри.

Всеки от тях се използва в определени ситуации, има свои предимства и недостатъци, моделната гама на които може да бъде намерена по-подробно в съответните раздели на нашия каталог.

Кани за филтриране

Най-достъпни и лесни за използване. Това е готов за употреба комплекс, който се състои от две купи и почистваща касета. За да го използвате, не са ви необходими специални умения, достатъчно е да се събира вода в горния резервоар, от която тя да просмуква елементи чрез гравитация през сорбционната система в долната купа.

Тези устройства са мобилни, имат достъпна цена и имат достатъчно място на кухненския рафт.

Механични (груби) филтри

Тази система за пречистване на вода ви позволява да премахвате само твърди механични примеси (ръжда, пясък, люспи от варовик). Най-често те са монтирани в тръбопровода за първична филтрация. Те не са в състояние да премахнат разтворените соли.

Мащабни Филтри

Тези устройства са предназначени да предпазват домакинските уреди от отлагането на калиеви и калциеви соли, които намаляват лумена на тръбата поради утаяване на повърхността му и водят до повреда на нагревателните елементи. Принципът на действие се основава на процеса на йонен обмен между вода от тръбопровода и специален филтриращ елемент. В резултат на протичащите процеси се освобождава натрий, а калцият с калий се абсорбира. Натриевите соли са силно разтворими и не увреждат домакинските уреди.

Поточни филтри

Струва си да поръчате система за пречистване на вода за къща, вила, апартамент, ако е необходимо да им осигурите висококачествена питейна вода. Такова устройство е сложна многостепенна система, която пречиства водата на няколко етапа. В резултат на това по-голямата част от примесите се отстраняват от него, органолептичните и санитарните показатели се увеличават.

За качествена работа те се нуждаят от правилна инсталация и свързване.

Филтри за обратна осмоза

Пречистването на водата с този тип устройства е най-съвършеното. Поради наличието на специална мембрана, те могат да прекъснат навлизането на вируси и бактерии в питейната вода. Размерът им е много по-голям от размера на порите, през които водната молекула е в състояние да премине. Обратната осмоза също така премахва много соли и тежки метали. Система за пречистване на вода, използваща този процес, прави питейната вода почти стерилна, което ще бъде особено полезно, ако в къщата има малки деца.

От къде да закупя евтина система за пречистване на вода на достъпна цена?

У нас системите за филтриране могат да бъдат закупени в специализирани магазини, на пазара, в интернет, но не всички от тях могат да предложат качествени продукти с директни доставки от производителя. Онлайн магазинът “Za-bania.com” предлага на своите клиенти да закупят висококачествени системи за пречистване на водата, които ще работят възможно най-дълго. Освен това нашите мениджъри са добре запознати с всички модели, представени в каталога и ще ви помогнат да изберете най-подходящия вариант. Очакваме вашето обаждане!

 

Филтри за вода

Категории

Производители

Запишете се за нашия
Бюлетин