Roca

unnamed

Глобален бизнес
100 години история, за да станете референтна компания по целия свят
Roca започва дейността си като компания, която произвежда чугунени радиатори за битово отопление в своята фабрика в Gavà, близо до Барселона. След тези първи радиатори фирмата разширява портфолиото си с производството на котли. През 1929 г. Рока влиза в пространството на банята, като започва производството на вани.

Винаги внимаваща към промените в обществото, свързани с водната култура, основният природен ресурс, с който работи Roca, компанията пое през 1936 г. предизвикателството да произвежда уреди за баня от стъклен порцелан. След това през 1954 г. Roca започва производството на месингови изделия.

През 90-те години Групата разработи първа стъпка от международна експанзия, главно базирана на създаване на търговски клонове и подписване на споразумения с местни водещи марки. Освен Португалия и Франция, присъствието на Рока започна да се разпространява в Обединеното кралство, Германия, Белгария, Италия, Русия, Мароко, Аржентина, Бразилия и Китай.

Преломният момент в процеса на интернационализация се случи през 1999 г. с придобиването на швейцарския Keramik Holding Laufen, четвъртият световен производител по онова време. Придобиването на Laufen позволи на групата да укрепи позициите си на стратегически пазари, където марката имаше по-малко присъствие, като Източна Европа, Бразилия и САЩ.

През 2005 г. Roca обявява амбициозен стратегически план, фокусиран върху пространствата за баня, постигайки световното лидерство в сектора през 2006 г.

Днес Roca е глобална марка с присъствие на над 170 пазара, доставяна от своите 78 производствени предприятия и над 22 000 служители по целия свят.

Категории

Производители

Запишете се за нашия
Бюлетин