Изчисленията показват, че висококачествената топлоизолация на тръбите спестява поне 15% от енергийния носител, който се изразходва за компенсиране на загубите на енергия. Защитените тръби отнемат много повече време за охлаждане и водата не замръзва при отрицателни температури.

Изолацията на тръбите напълно решава много проблеми на инженерните мрежи: предотвратява загубата на топлина, премахва конденза от повърхността на тръбите, предотвратява появата на ръжда, плесен, гъбички, бактерии, удължава експлоатационния живот на тръби от всякакъв вид, а също така създава надеждна бариера за структурен шум. На местата на открито преминаване на тръбопровода извън къщата е необходимо да се покрие топлоизолацията от прякото действие на ултравиолетовото лъчение.
Топлоизолацията на тръбопроводи и оборудване в отоплителни системи, топло- и студено водоснабдяване, канализация и климатични системи, хладилни агрегати служи за намаляване на структурния шум.

Също така, изолацията на тръбите се прави под формата на топлоизолационни цилиндри, те също се наричат ​​черупки. Топлоизолацията на тръбите се извършва с различни дебелини и различни диаметри. Видът на изолацията за тръби се избира, като се вземат предвид производителността и размерите на тръбопровода. По правило изолацията на тръбите се доставя с монтажни принадлежности.

Топлоизолацията на тръбите се доставя на 2-метрови участъци, което улеснява монтажните работи. Наличието на надлъжен технологичен разрез дава възможност да се използват изолационни тръби от тази марка както за нови инженерни системи, така и за реконструкция на съществуващи. Диапазонът на работните температури на изолацията е много широк - от -80 до + 95 ° C.

Купете изолация за тръби на ниска цена. Продажба на топлоизолация за тръби, топлоизолация за тръбопроводи на едро и дребно в България.

Основното приложение на топлоизолацията на тръбите е да предпази повърхността от неблагоприятни фактори като излагане на соли, киселини и влага. Изолацията на тръбите има много широко приложение - от климатичната система и завършваща с тръбопроводи, системи за водоснабдяване и топлоснабдяване, както и канализационни тръби.

Висококачествена и евтина топлоизолация за тръби на конкурентни цени с бърза доставка във всички региони на България. ... В нашия магазин стоките са винаги на разположение или „по поръчка“ с минимално време на изчакване, а цените са винаги актуални и под пазарните цени. 

Тръбна изолация

Категории

Производители

Запишете се за нашия
Бюлетин